Wednesday, April 3, 2019

Коренът и короната

Жалко е как някои черкуващи и набожни люде, Православни или Протестанти, се облягат за вечен живот и спасение на многовековната си църква, като че е някакъв вечен и вековен дъб. Писано е:
"Ще бъде Йесеевият корен; и този, който ще се издигне да владее над езичниците, на Него ще се уповават езичниците." Римляни 15:12
Този корен, който е скрит от света, но който ще бъде и пребъде, е Исус Христос. Той владее над света и всички църкви - истинни и измамни. Неговата корона се издига над тавана на Вселената. Упованието в неговите страстни и славни дела и това кой е според Писанията, то носи спасение. Ние, като езичници, нямаме родословно дърво от заветни люде. Нито ако имахме, щеше да е от значение, защото брат не може да изкупи брата си и само онези с вярата на Авраам са синове на Авраам. А е явно, че тази вяра не се добива в ритуали или от други вярващи, от църквата, понеже какво от това имаше Авраам? Бог го призова, когато беше сам един.

Затова Бог е градинарят, който призовава - присажда - и който поддържа живота и вярата на чадата си. Господ Исус Христос е и изворът на жива вода, източникът на живот, дървото на живота. Йов казва "за дървото има надежда, дори коренът му да е стар в земята, и пънът му умре в пръстта, от дъха на водата ще прозябне и ще покара клончета като новосадено." Йов 14:7,8. На религиозният празник, когато гордите и набожни юдеи се стичаха да се "черкуват", Исус извика към всички: "
Ако някой вярва в Мене, реки от жива вода ще потекат от утробата му, както рече писанието." Йоан 7:38. Животът ни е скрит с Христа в Бога. Той е нашата надежда, която няма да бъде отсечена.

No comments:

Post a Comment